Niin se talvi taas tekee tulojaan.

Aamulla kun pistin pääni ulos valuakseni talliin, oli maa ihan valkoinen jo ja märkää lunta elikkäs jalkarättejä satoi taivahalta.

Laitoin Kaapolle sadeloimen mutta Jussille en, koska onhan Jussilla muhkeahko talvikarva jo - Kaapolla ei ole.

Eilen lapset menivät yökouluun ja pääsevät tänään sieltä puoli kymmeneltä.
Varmaan oli jännää kun eivät koskaan ole semmoisessa ollut, en kyllä minäkään ole.
Lapsilla alkaa nyt viikon kestävä syysloma. Mummeli tulee meille sitten ensi tiistaina ja lupasi olla muutaman päivän, joka helpottaa arkea ja sitä ettei lasten tarvitse olla yksinään koko päivää kotosalla.

vuodatusta eilisestä illasta ja tästä aamusta:
Eilenpä sitten hermostuin kun oli liian vähän aikaa mihinkään. Olen todella yrittäny pitää itsehillinnälläni kurissa vitutukseni kun ei Make välillä tajua ja sitten syyttää mua siitä kun hermostun kun se vaan vielä ärsyttää lisää. No on se kyllä tollo kun sanoin sille että mennään eri autoilla töihin jotta ehtisin tehdä sitten ruokaa ennen kuin pitää lapset viedä niin se ei sille käynyt ja kuinkas ollakkaan (minä kyllä tiesin etukäteen) kehällä oli ruuhkaa niin matkahan sitten kesti minun osaltani taas kaksi tuntia. No sitten herra patistaa lapset hakeen puita vaikka he olivat todellakin lähdössä kouluun!
Kaiken lisäksi faija oli siinä sitten toljottamassa ja arvostelemassa touhuamme. Tuli sillekin sanottua jotain kun se siinä terävänä jotain tosi älykästä kommentoi..

Ja on se kyllä kumma että kyllä se Make jakaa sympatiaansa ja empatiaansa niille jotka eivät meidän perheeseen edes kuulu, pääasia sille on että muut pitää sitä niin hyvänä ja auttavaisena ihmisenä ja KEHUU sitä ! ällöttävää!

Joo kyllä mua ärsytti aamullakin kun ei sanaakaan sano mihinkään, vaikka pyysin anteeksi eilistä käytöstäni! Ei se kuitenkaan minusta ole niin hirveää kuin se miten se itse mua loukkasi tässä muutama viikko sitten ja miten se on mua loukannu montakin muuta kertaa vielä pahemmin.

No kahtotaan mitä tapahtuu....

----

Lapset soittivat ja kertoivat että yökoulussa oli ollut kivaa! Olivat vielä kymmenen aikaan olleet ulkona fikkarien kanssa ja tehneet tehtäviä. Lumisade oli alkanut silloin eilen illalla.
Christian oli nukkunu noin kolme tuntia vaan!
Koulukuljetus oli jättäny heidät kamojensa kanssa pysäkille, aikamoinen raahaminen oli ollut : 2 patjaa, 2 jätesäkkiä jossa petivaatteet ja vielä yökassit mukana.

Espoossa alkoi satamaan räntää ja näyttää siltä että ilma pahenee. Saas nähdä miten sitä kotiin tänään selviytyy. Kohta menen lääkäriin näyttään poskionteloita ja ientulehdusta, jos vaikka saisi jotain lääkettä kun sattuu välillä niin että taju meinaa lähteä. Sitten kyllä pitäisi varata aika hammaslääkäristä, se on viho viimeinen paikka jonne vapaa-ehtoisesti menen, mutta tämän kipukynnyksen kynnys on vissiin tullu nyt vastaan...